REGIO – Vanaf maandag 25 oktober houdt brandweer Zuid-Holland-Zuid korte trainingen voor het rijden met zwaailichten en sirene. Deze oefeningen zijn noodzakelijk om veilig en vlug ter plekke te zijn, bij brand en hulpverlening. 

De brandweer heeft de volgende data en plaatsen bekend gemaakt:

-> Maandag en dinsdag (25 en 26 oktober): Gorinchem. Start bij kazerne.
-> Woensdag (27 oktober): Dordrecht. Start Spinel Veiligheidscentrum.
-> Donderdag, vrijdag en zaterdag: Oud-Beijerland. Start bij kazerne.

Paar minuten
De brandweerchauffeurs worden beoordeeld op ‘veilig door het verkeer gaan’, ‘kijktechniek’ en ‘plaatsing op de weg’. De trainingen starten rond 09:00 uur en zijn aan het eind van de dag voorbij, uiterlijk 21:30 uur. De training heet ‘Rijden met Optische en geluidsignalen (OGS)’. Iedere chauffeur rijdt één uur. Daarin wordt twee tot drie keer gedurende enkele minuten overgeschakeld naar ‘rijden onder prio1’, met sirene.

Bedankt
Ton Banis, afdeling Staf incidentbestrijding van de Veiligheidsregio Zuid-Holland Zuid licht toe: “Deze training zijn onderdeel van de vakbekwaamheid. De deelnemers leren, in aanwezigheid van een instructeur, om het voertuig waarvoor ze zijn aangesteld snel en veilig op de bestemming te brengen. Oefenen in de praktijk is, naast theorie, een strikt noodzakelijk onderdeel. Wij beseffen dat de sirene tijdelijk wat geluidsoverlast kan geven. We willen iedereen hartelijk bedanken voor het begrip hiervoor”.

Door REDACTIE

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *