GORINCHEM – Vrijdagavond 17 juni is een woning aan de Barbierstraat in de Gildenwijk in Gorinchem met spoed gesloten door burgemeester Melissant. De spoedsluiting geldt voor twee weken. De woning werd al langere tijd onvergund gebruikt als seksinrichting. Dit is in strijd met de Algemene Plaatselijke Verordening (APV) van Gorinchem.

De sluiting volgt op een controle. Deze vond plaats naar aanleiding van ontvangen signalen over illegale praktijken in de woning.  En op basis van advertenties op internet waarin seksuele diensten tegen betaling werden aangeboden. Ook was er sprake van overlast voor omwonenden. De controle was een samenwerking tussen de gemeente en het Controleteam Prostitutie en Mensenhandel van de Afdeling Vreemdelingen Identificatie en Mensenhandel (AVIM) van de politie en het Regionaal Operationeel Bestuurlijk Team (ROBT).

Onvergunde prostitutie ondermijnend voor veiligheid en leefbaarheid
Burgemeester Melissant: “Samen met politie, Openbaar Ministerie (OM), onze partners en inwoners zetten we ons in voor een Gorinchem waar het veilig is om te wonen en te werken. Onvergunde prostitutie ondermijnt de veiligheid en leefbaarheid van onze stad. De aanpak hiervan is een van mijn prioriteiten. Met het sluiten van de woning maken we een einde aan de bekendheid en het gebruik van deze woning als prostitutiepand. En aan de veroorzaakte overlast voor de directe omgeving.”

Woning is verzegeld
Voor de woning aan de Barbierstraat geldt dat ramen en deuren zijn afgesloten en sloten vervangen zijn. Ook is het pand verzegeld. Niemand mag het pand meer in of er aanwezig zijn. Alleen personen met een dringende reden mogen na uitdrukkelijke toestemming van de burgemeester het pand nog betreden. Omwonenden ontvangen na het weekend een brief ter informatie.
 
Meld!
Ervaart u (drugs)overlast en / of vermoedt u hennepteelt of andere illegale activiteiten? Melden kan via:

Door REDACTIE

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *