HARDINXVELD-GIESSENDAM – Een woning aan de Peulenlaan in Hardinxveld-Giessendam wordt voor drie maanden gesloten op last van burgemeester Dirk Heijkoop.

Eind mei werd in de woning een hennepkwekerij bestaande uit 240 planten aangetroffen.

De politie deed eind mei een inval in de woning na een aantal meldingen van overlast betreffende hennepgeur. Alle materialen die een relatie hadden met de hennepkwekerij zijn door de politie in beslag genomen en vernietigd. Op basis van de Opiumwet sluit burgemeester Dirk Heijkoop de woning voor drie maanden. Dit houdt in dat gedurende deze periode niemand het huis mag betreden.

Een hennepkwekerij, drugsopslag en/of drugshandel kost de samenleving veel geld en bezorgt de omgeving vaak overlast. Met name de naastgelegen woningen ondervinden hier ernstige hinder van. Voorbeelden zijn lekkages, schimmelvorming, stank, stroomstoringen, parkeeroverlast en  verloedering van de buurt. Ook is de kans op kortsluiting, oververhitting, brand en explosies groot.

Met het sluiten van de woning wil de burgemeester een signaal afgeven dat het telen van drugs niet getolereerd wordt in het dorp. “Als gemeente willen we streng optreden tegen ongewenste activiteiten, zoals het onderhouden van een hennepkwekerij. Dit is strafbaar en tolereren wij absoluut niet in onze gemeente,” aldus burgemeester Dirk Heijkoop. Bij het aantreffen van verdovende middelen kan de burgemeester op basis van het vastgestelde beleid (Wet Damocles) optreden. Eén van deze middelen is het sluiten van de woning voor een bepaalde tijd.

Door REDACTIE

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *