GORINCHEM –  Op dinsdagavond 19 april 2022 zijn omstreeks 18:00 uur de hulpdiensten met spoed gereden naar de Paddemoes in de Gorcumse binnenstad. Hier werd een brand gemeld op de 2e verdieping van een appartementencomplex.

De brandweer rukte meteen groot uit met 2 tankautospuiten, een Autoladder en de Officier van Dienst, de politie kwam ook met meerdere eenheden ter plaatse. Ook de ambulancedienst kwam met spoed ter plaatse. Bij aankomst van de brandweer werd een verkenning gedaan in de woning, tijdens de verkenning ontdekte de brandweer dat er nog een persoon aanwezig was. Deze werd uit de woning gered en tijdens de behandeling bleek het slachtoffer ernstig gewond te zijn. Tijdens de verdere verkenning ontdekte de brandweer ook nog een kat in het appartement waar brand woedde, voor de kat kwam de hulp te laat en overleed.

De brandweer heeft uit voorzorg naastgelegen appartementen ontruimd. Een persoon is door de brandweer met behulp van de ladderwagen van zijn balkon gehaald. Na ongeveer een half uur gaf de brandweer het sein “brandmeester”. Na dat de woning is geventileerd en de overige woningen gecontroleerd zijn. Konden de bewoners van de andere appartementen weer terug naar hun woning. Stichting Salvage en de woningbouwcorporatie Poort6 handelen de schade aan de woningen af.

Inmiddels had het ambulance personeel assistentie gevraagd van het MMT (Mobiel Medisch Team), deze zijn per helikopter overgekomen vanuit Rotterdam. Het MMT had op het parkeer terrein van de Evenementenhal in Gorinchem de daling ingezet. Nadat het slachtoffer door de MMT-arts is behandeld, is deze met spoed overgebracht naar het brandwondencentrum in het Maasstad ziekenhuis in Rotterdam.

Door REDACTIE

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *