GORINCHEM – Op vrijdagmiddag 26 november 2021 omstreeks 17:00 kreeg de brandweer Gorinchem een melding van een brandgerucht bij de HAP ( Huisartsenpost ) in Gorinchem. Nog geen twee minuten later veranderde de melding in Brand Gezondheidszorg hierop werd met groot materieel uitgerukt meerdere eenheden kwamen ter plaatse.

Verschillende politie eenheden en ambulances snelde zich naar het ziekenhuis ook de bluswagen van kazerne Arkel werd opgeroepen voor assistentie. Op locatie bleek dat er een verbrande plastic lucht werd geroken. Ook was er heel even spraken van een mogelijke evacuatie van de SEH maar toen dat gevaar geweken was gingen de aangesnelde ambulances retour. De brandweer heeft elke verdieping elke technische ruimte en zelfs het dak gecontroleerd en overal gemeten maar kreeg nergens een verhoogde waarde. Het zou ook nog aan een lucht behandelingssysteem kunnen liggen die werd nagelopen maar ook daar lag de oorzaak niet ook is de ventilatie uitgezet en weer opgestart uiteindelijk trok de lucht vanzelf weg.

De inzet heeft ruim 3 uur en 20 minuten geduurd volgens de woordvoerder van de veiligheid regio ZHZ, die tevens aangaf bij een brand in een ziekenhuis word er altijd met groot materieel opgetreden want liever teveel dan te weinig.

Door REDACTIE

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *