HARDINXVELD-GIESSENDAM – Zaterdagavond 31 juli 2021 is de brandweer in Hardinxveld druk bezig geweest met het bestrijden van een brand in een hooischuur. Vrijwel direct na de melding is er opgeschaald naar “middelbrand” en zijn meerdere blusvoertuigen en een ladderwagen ter plaatse gekomen.

Omstreeks 18:30 werd de brand ontdekt en is de brandweer gealarmeerd. De brandweer is met de nodige materieel op de melding afgereden. Zo zijn er 2 tankautospuiten, Schuimblusbak en de autoladder van de brandweer Gorinchem ter plaatse gekomen. Door het snelle optreden van de brandweer is voorkomen dat het vuur heeft kunnen overslaan naar een naastgelegen schuur. Door het broeien in hooi was er brand ontstaan, dit heeft een deel van de schuur beschadigd. Het dak van de schuur dat beschadigd is geraakt daar zat asbest in. Volgens de brandweer is er een minimale verspreiding van de asbestdeeltjes geweest. De Omgevingsdienst en Salvage gaan een plan maken om het asbest op te ruimen.

Omstreeks 20:00 is het sein “brandmeester” gegeven. Het nablussen gaat nog enkele uren duren. Dit omdat alle hooibalen een voor een uit de schuur en uit elkaar getrokken moeten worden om er voor te zorgen dat er geen smeulende delen meer in het hooi zitten en eventueel weer zou kunnen oplaaien. Later op de avond is de burgermeester ook nog even langs geweest.

Doordat de boer toch redelijk wat rook had ingeademd is er later op de avond toch nog een ambulance ter plaatse geweest. Na controle in de ambulance hoefde de boer toch niet mee naar het ziekenhuis.

Door REDACTIE

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *