GORINCHEM/HARDINXVELD-GIESSENDAM – Op zaterdag 19-06-2021 hebben de gemeenten van Gorinchem en Hardinxveld-Giessendam en de politie signalen gekregen dat er via Social media een opgeroepen is gedaan om de geplande activiteit Fuikalune welke gehouden zou worden in het Avelingerdiep bij te wonen. Deze activiteit was en is niet toegestaan.

De organisatie van Fuikalune is door de politie en de Gemeente Gorinchem gesommeerd de activiteiten te beƫindigen en verzocht dit actief naar de potentiƫle bezoekers te communiceren! Ook heeft de Gemeente Gorinchem via haar eigen sociale media een dringende oproep gedaan om niet te komen en/of terug te gaan! Daar is door de bezoekers uit eindelijk ook gehoor aan gegeven, Hierdoor heeft de Gemeente Gorinchem uit eindelijk besloten toch geen noodverordening af te geven voor het gebied.

Ook was er tot het begin van de avond meer politie actief aanwezig. Zowel in het natuurgebied Avelingen als op het water. Politie op het water heeft de feestgangers welke aan kwamen varen verzocht te vertrekken. Deze voeren met 2 boten op de Boven-Merwede, Beneden Merwede en de Nieuwe Merwede. Ze hebben toezicht gehouden en aankomende feestgangers gewaarschuwd en terug gestuurd. Ook heeft de reddingsbrigade nog even in de buurt gevaren. Op een boot met feestgangers na was het verder rustig op het water.

Door REDACTIE

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.