HARDINXVELD-GIESSENDAM – Afgelopen zaterdag 29 mei organiseerde Buurttoezicht Hardinxveld Giessendam een lokale Clean up. Wat werd het een succes!
Via diverse kanalen waren er oproepen gedaan om mee te doen. Hoe mooi is het dan om te zien dat de betrokkenheid groot is. Diverse burgers meldden zich aan. Maar ook de politiek liet zich niet onbetuigd. De SGP stuurde de heren Meerkerk en Van den Bosch op pad. Deze heren namen zelfs hun vrouwen mee! Ook de ChristenUnie was ter plaatse. Wethouder Nederveen ondersteunde persoonlijk de actie. Ja, zelfs onze “burgervader” gaf het goede voorbeeld en stak letterlijk de handen uit de mouwen. Kortom, de samenwerking was geweldig! Allemaal enorm bedankt!!
Maar er was ook resultaat. Met een speciale app werden de “resultaten” bijgehouden. Die logen er niet om. Bijna 4000 stuks afval verdween in de vuilniszakken, waarvan zo’n 80% uit plastic bestond. Cijfers die toch aan het denken moeten zetten.

 

Voor en tijdens de dag kregen we al hele mooie reacties. Mensen die mee wilden doen maar helaas verhinderd waren of vergeten waren zich op te geven. Ook hadden we reacties gekregen dat men het eerder had willen weten. Voor al deze mensen hebben we goed nieuws: op 18 september 2021 is er de World Clean up Day. Uiteraard hopen we als Buurttoezicht dan ook weer op dezelfde wijze onze inzet te tonen. Zet deze datum dus nu vast in de agenda. 18 september 2021.

 

Maar we moeten ook eerlijk zijn. Want we ruimen rommel op die er helemaal niet hoort te zijn. Dus we willen een oproep doen aan alle inwoners en bezoekers van ons mooie dorp: dump uw afval op de plaats waar het hoort. Met name de mensen die recreëren aan de rivier. Doe de lege verpakkingen in de prullenbak. Zijn die vol of zijn er te weinig? Meld dat dan bij de gemeente.
Maar neem ook uw verantwoording. Als u de verpakkingen gevuld mee heen kan nemen, dan kunnen ze toch ook leeg mee terug?
Laten we dus met elkaar er voor zorgen dat we op 18 september met een hele grote groep mensen, bijna niets meer hoeven op te ruimen.
Schoonmaken is goed, schoon houden is beter!

 

Bekijk hier het promo filmpje van Buurttoezicht Hardinxveld-Giessendam en vergeet niet te liken en abonneren!

 

 

Door REDACTIE

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *