HARDINXVELD-GIESSENDAM –  Op zaterdag 08 oktober 2022 is er in Hardinxveld-Giessendam een grootschalige landelijke oefening gehouden door de Nationale Reddingsvloot (NRV), de Gemeente Hardinxveld-Giessendam, Politie Eenheid Rotterdam, Ambulancedienst Zuid-Holland-Zuid en de Veiligheidsregio Zuid-Holland-Zuid.

Aan de gehele oefening deden 2 pelotons van de NRV mee, dit zijn reddingsboten met een wisselende samenstelling van Reddingsbrigade en brandweer. Dit komt neer op zo’n 30 reddingsboten, ook deed de brandweer Hardinxveld mee om een slachtoffer te redden. Tijdens deze oefening heeft er een korte tijd een helikopter van de politie boven het Eiland van Dordrecht (oefen locatie) gevlogen, deze heeft videobeelden gemaakt om een beeld te maken voor de grond eenheden. Deze beelden werden live uitgezonden naar de Commando unit welke in de Gemeentelijke haven stond. Ook deden er zo’n 80 figuranten mee aan de oefening.

Scenario: Zeer slecht weer en overstromingen in Hardinxveld-Giessendam

In het scenario wordt uitgegaan van extreem hoog water op het eiland van Dordrecht. Vanaf het eiland worden figuranten over het water geëvacueerd naar de gemeentehaven. Ook in en rond sporthal De Appelgaard is veel bedrijvigheid tijdens de oefening. De oefening wordt aangevlogen als daadwerkelijke noodsituatie. De kans is dan ook groot dat de inwoners van Hardinxveld-Giessendam hier op 8 oktober iets van meekrijgen. Zo zijn er veel hulpdiensten op de been in het dorp, varen er zo’n 40 boten op de rivier en hangt er een helikopter in de lucht.

Aan deze oefening deden de Pelotons 4 & 5 van de NRV mee deze bestaan uit de volgende regio’s:

Peloton 4 bestaat uit eenheden uit de veiligheidsregio’s: IJsselland, Noord- en Oost-Gelderland, Gelderland-Midden en Gelderland-Zuid.

Peloton 5 bestaat uit eenheden uit de veiligheidsregio’s: Zeeland, Midden- en West Brabant, Brabant Noord, Limburg-Noord en Zuid-Limburg.

 

 

 

Door REDACTIE

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *