HARDINXVELD-GIESSENDAM –  Op zaterdagmiddag 13 augustus 2022 werd omstreeks 14:41 uur de brandweer van Boven-Hardinxveld gealarmeerd voor een liftopsluiting aan de Prinses Irenestraat in Boven-Hardinxveld.

Hier zat ambulancepersoneel met een patiënt vast en hadden de brandweer gevraagd om te helpen om de deur te openen. De brandweer kwam ter plaatse en hebben de deur geopend. Hierna heeft de brandweer het ambulance personeel geassisteerd om de brancard naar beneden te tillen. De patiënt is doormiddel van de zogenoemde ‘evac chair’ van de 3e etage naar beneden gebracht.

Zoveelste keer
Dit was al de 2e melding voor de brandweer in 3 weken tijd om mensen uit de lift te halen. Op donderdag 21 juli moest de brandweer ook al naar de Prinses Irenestraat om uit de zelfde lift 4 personen te bevrijden.

De bewoners zijn niet te spreken over de werkwijze van de lift. Volgens enkele flatbewoners die ons aanspraken is de lift vaker kapot. Telkens worden er enkele onderdelen vervangen maar de lift wordt niet in zijn geheel nagekeken.

Bewoners zijn bang dat dadelijk de lift in een noodsituatie weer weigert of dat mensen weer vast komen te zitten en dat dit levens gaat kosten.

Door REDACTIE

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *