GORINCHEM – Op woensdag 1 december 2021 heeft burgemeester Melissant 3 woningen met spoed gesloten. Het betreft woningen aan de Van Zomerenlaan, Gravin van Megenstraat en de Snijderstraat. Deze spoedsluitingen zijn op grond van de Opiumwet. Bij een inval van de politie eerder die dag zijn handelshoeveelheden drugs en grote sommen aan contant geld in de woningen aangetroffen. De politie heeft enkele aanhoudingen verricht. De woningen maken onderdeel uit van een groter onderzoek naar drugshandel.

Aanpak drugscriminaliteit is prioriteit
Burgemeester Melissant: “Samen met politie, Openbaar Ministerie (OM), onze partners en inwoners zetten we ons in voor een Gorinchem waar het veilig is om te wonen en te werken. Drugscriminaliteit past hier absoluut niet bij. De aanpak hiervan is een van mijn prioriteiten. Met het sluiten van de 3 woningen maken we een einde aan de bekendheid en het gebruik van deze woningen als drugspand. En aan de eventueel veroorzaakte overlast voor de directe omgeving.”

Woningen zijn verzegeld
Voor de desbetreffende woningen geldt dat ramen en deuren zijn afgesloten en sloten vervangen zijn. Ook zijn de panden verzegeld. Niemand mag deze panden meer in of er aanwezig zijn. Alleen personen met een dringende reden mogen na uitdrukkelijke toestemming van de burgemeester het pand nog betreden.

Meld!
Ervaart u drugsoverlast en/of vermoedt u hennepteelt? Melden kan via:
• De wijkagent(en): 0900 8844 of www.politie.nl/mijn-buurt/wijkagenten
• Spoed politie: 112
• Geen spoed wel politie: 0900 8844
• Meld Misdaad Anoniem: 0800 7000
• Gemeente Gorinchem: 140183

Door REDACTIE

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *