GORINCHEM – Op zaterdagochtend 06 augustus 2022 kreeg de meldkamer brandweer omstreeks 09:30 uur een melding van een vreemde lucht aan de Weverstraat in Gorinchem. De brandweer en politie kwamen ter plaatse. Mensen vanuit de Brouwerstraat maakte een melding nadat zij een zure lucht roken in hun huis.

Na eenĀ  korte wandeling kwamen zij uit op de Weverstraat, samen met de politie is er geroken en kwam men uit bij een grondwaterpomp die daar staat i.v.m. de werkzaamheden aan het Warmtenet. De brandweer kwam kort daarna ter plaatse en na metingen werden er geen gevaarlijke stoffen gemeten. Wel kwamen ze tot de conclusie dat de pomp droog staat te draaien hierop kreeg de brandweer toestemming van Poort6 om de pomp uit te zetten. Na enige tijd sleutelen lukte het de brandweer niet om de pomp uit te schakelen en gingen zei retour.

 

Gaslek en stroom storing

Een week geleden werd er een melding gemaakt van een gaslek aan de Twijnderstraat in Gorinchem mogelijk kwam de lucht vrij door de graafwerkzaamheden aldaar. Ongeveer 2 weken terug was er een stroom uitval in de Weverstraat in Gorinchem anderhalve dag zaten bewoners zonder stroom, Stedin gaf aan dat dit de oorzaak was van trillingen van zware apparaten en dat dit vaker in de Gildewijk kan gebeuren.

Heeft u klachten omtrent het bouwproject van het Warmtenet? Dan kunt u contact op te nemen met de gemeente Gorinchem.

Door REDACTIE

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *