GORINCHEM – Op donderdagmiddag 07 april 2022 omstreeks 15:24 uur kwam op de meldkamer de melding binnen van een zonnepaneel die van een gebouw afgewaaid zou zijn op de Stationsweg in Gorinchem.

Hierop gingen de brandweer en politie ter plaatse al snel bleek dit ook het geval, het betrof een zonnepaneel van een gebouw dat nog deels in aanbouw is. Het betrof het gebouw direct naast de spoorovergang bij de Concordiabrug. De brandweer kwam ter plaatse met 1 TS (tankautospuit) en de AL (autoladder) even later werd de OVD met spoed opgeroepen. De politie en handhaving hebben de Stationsweg gedeeltelijk afgezet op vraag van de brandweer.

Even later kwam er een aannemer met spoed ter plaatse die heeft de overige panelen nagelopen maar die zaten nog veilig vast, tijdens de afzetting heeft het verkeer ernstige hinder ondervonden aldus de woordvoerder van de Veiligheidsregio.

Omstreeks 18:44 uur kwam de volgende melding binnen bij de meldkamer. Dit keer aan de Kanselsepoortweg naast de bunker. De brandweer kwam ter plaatse met 1 TS (tankautospuit) en even later ook de AL (autoladder). Hier troffen zij een boom aan die was afgebroken door een blikseminslag in de top van de boom.

De brandweer heeft een gevaarlijk hangende tak afgezaagd en de verdere zorg voor de boom is overgedragen aan de gemeente Gorinchem.

De afzetting aan beide zijdes van de wal blijft van kracht tot de gemeente deze zaak heeft afgehandeld.

Fotoreportage melding Stationsweg:

Fotoreportage Melding Kanselpoortweg:

 

Door REDACTIE

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *