HARDINXVELD-GIESSENDAM – Op zaterdagavond 09 juli 2022 is omstreeks 20:10 uur een melding op de meldkamer van de politie binnengekomen van een schietincident aan de Rivierdijk te Hardinxveld-Giessendam. Meerdere politie eenheden en een ambulance kwamen met spoed ter plaatse.

Op een parkeerplaats langs de Rivierdijk troffen agenten een 29-jarige man uit Groot-Ammers aan. De man was net daarvoor neergeschoten er werd daarom dus ook een schotwond geconstateerd. De man was aanspreekbaar en de verwondingen zijn niet levensbedreigend. De daders waren op dit moment al gevlucht. Het slachtoffer werd door het ambulance personeel nagekeken en later voor verdere behandeling naar het ziekenhuis gebracht. De politie heeft het terrein grootschalig afgezet i.v.m. sporenonderzoek.

Na ongeveer een half uur na het schietincident heeft de politie op de A13 nabij Voorburg twee verdachten (een 25-jarige en een 27-jarige man uit Hardinxveld-Giessendam) aangehouden. De politie gaat onderzoeken wat hun rol is geweest bij dit incident.

Inmiddels heeft de TPE zich verzameld om een inval te gaan doen in een woning naar aanleiding van het schietincident. Later op zaterdag avond heeft de TPE (Team Parate Eenheid) een inval gedaan aan de Geemansweer in Hardinxveld-Giessendam. Na dat de TPE doormiddel van de ram toegang tot de woning hadden verschaft, hebben ze de woning doorzocht. Hierbij is de 68-jarige bewoner aangehouden.

De politie roept iedereen op wie getuige is geweest en/of beelden heeft bijvoorbeeld van een dashcam, deurbel- of bewakingscamera wordt gevraagd deze met de politie te delen u kunt dit doen door te bellen naar: 0900-8844.

Door REDACTIE

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *