GORINCHEM – In de nacht van donderdag 13 op vrijdag 14 oktober 2022 omstreeks 23:58 uur kwam er op de meldkamer in Rotterdam een melding binnen dat er 2 mensen zich onwel voelde met verschijnselen van een koolstofmonoxide vergiftiging.

De brandweer ging hierop ter plaatse, eenmaal ter plaatse zijn de 2 bewoners ter controle naar het naastgelegen ziekenhuis gegaan. De brandweer heeft de woning uitgemeten en had een verhoogde waarde van 200 ppm. Hierop is de Werkedamse Verwarmingscentrale, Poort 6 en de OVD-B gealarmeerd. Vrij kort nadat de OVD ter plaatse was werd ook de AGS met spoed ter plaatse gevraagd.

Even later heeft de brandweer het incident overgedragen aan Poort 6 en ging retour kazerne. Echter omstreeks 2:04 werd de OVD en de AGS opnieuw onder prio 2 gealarmeerd tevens de MPL en 2 VEB eenheden werden ter plaatse gevraagd. De desbetreffende portiek werd van benden naar boven uitgemeten en in overlegn met de OVD-G en OVD-B en OVD-P werd besloten niet te evacueren. De politie heeft in dezelfde portiek nog een deur geforceerd met behulp van de bonk omdat de bewoner niet thuis was en de woning wel uitgemeten moest worden echter werd hier niks gemeten.

Vrij snel nadat de deur open was heeft de brandweer met de Werkedamse besloten alle CV’s uit te schakelen in het portiek en werd dit probleem overgedragen aan Poort 6 en gingen de hulpverleners weer retour.

Door REDACTIE

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *