GORINCHEM – Op zondagavond 16 oktober 2022 kreeg de brandweer van Gorinchem omstreeks 22:40 uur een melding van een brand in een winkelpand aan de Westwagenstraat in Gorinchem. De hulpdiensten gingen direct met meerdere voertuigen met spoed ter plaatse. Zo kwamen er meerdere eenheden van de politie, ambulance en meerdere brandweer voertuigen ter plaatse.

Eenmaal ter plaatse bleek dat er brand was in een restaurant. Omdat het in de binnenstad van Gorinchem allemaal historische woningen zijn heeft de brandweer opgeschaald naar zeer grote brand. Om goed te kunnen communiceren tussen verschillende hulpdiensten hebben ze voor de coƶrdinatie GRIP 1 gemaakt.

Om deze brand te bestrijden is de hulp van meerdere korpsen ingeroepen, onder andere de volgende korpsen hebben geassisteerd bij de brand: Dordrecht, Alblasserdam, ‘s-Gravendeel, Giessenburg, Sliedrecht, Zwijndrecht, Bleskensgraaf en Groot-Ammers. De brandweer Papendrecht is tevens opgeroepen om kazerne Gorinchem te herbezetten zodat Gorinchem tijdens deze melding voldoende dekking had voor een eventuele andere melding.

De brand is overgeslagen naar de naastgelegen panden, de bewoners die hier aanwezig waren zijn door de hulpdiensten geƫvacueerd.

Twee personen hebben rook ingeademd en zijn door het aanwezige ambulance personeel ter plekke nagekeken maar hoefde niet mee naar het ziekenhuis. Ook zijn er nog twee honden gered zij maken het goed!

De brand is ontstaan door vlam in een frituurpan in de keuken van het restaurant. De brandweer had na enige tijd zoeken de brand gelokaliseerd maar hadden enige moeite om er goed bij te komen om de brand te blussen.

Rond 02:30 is het sein “brandmeester” gegeven. Voor de bewoner waar de brand heeft gewoed is opvang geregeld. De andere bewoners konden terug naar hun woning.

Door REDACTIE

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *