GORINCHEM – De Gorcumse Gildenwijk word de afgelopen dagen opgeschrikt door autobranden. Al drie nachten achter elkaar worden de Gorcumse spuitgasten opgeroepen voor een voertuigbrand.

In de nacht van vrijdag 02 september op zaterdag 03 september 2022 kwam omstreekt 03:24 uur de melding binnen van een voertuigbrand op de Gerard van Lomstraat op de meldkamer in Rotterdam. Hierop gingen de brandweer en politie snel ter plaatse aldaar bleken er 2 auto’s in brand te staan. De brandweer begon snel met blussen 11 minuten later riep de brandweer extra hulptroepen in, in de vorm van de SB (Schuimblusser). De brandweer kon echter niet voorkomen dat 1 auto volledig uit brandde en een 2e auto ook total loss was, bij deze brand is ook 1 auto door de warmte aangestraald en beschadigd geraakt.

Weverstraat

In de nacht van zaterdag 03 september en zondag 04 september 2022 kwam omstreeks 05:25 uur op de meldkamer in Rotterdam een melding binnen van wederom een voertuigbrand. Dit keer aan de Weverstraat in Gorinchem. Hierop gingen de brandweer en politie met spoed ter plaatse. Op locatie stond er een auto volledig in vuur en vlam. De auto die geparkeerd stond op het parkeerterrein van de Tichelaarflat is volledig uitgebrand, de toegesnelde spuitgasten hadden deze brand snel onder controle.

Zakdragerstraat

In de nacht van zondag 04 september op maandag 05 september 2022 was het opnieuw raak, omstreeks 04:29 uur kwam er wederom op de meldkamer in Rotterdam een melding binnen van een voertuigbrand. Dit keer op de Zakdragerstraat in Gorinchem. De brandweer en politie gingen met spoed ter plaatse. Op locatie stond het achterste gedeelte van een bestelbus in brand het vuur was snel onder controle een 2e auto werd beschadigd door aanstralen van de brand.

Pyromaan ?

Een aantal maanden terug werd de Gildenwijk ook al geplaagd door autobranden. Aan de Gerard van Lomstraat en aan de Weverstraat in Gorinchem net zoals nu waren er verdenkingen van een pyromaan, de politie doet hier onderzoek naar. Heeft u iets gehoord of gezien? Belt u dan naar het algemene nummer van de politie op 0900-8844 of meld het anoniem bij M. 0800-7000 ook kunt u het melden bij de wijkagent van de Gildewijk Evert van Herwijnen.

 

Door REDACTIE

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *