GORINCHEM – Op zondagavond 28 augustus 2022 is omstreeks 22:25 een melding binnen gekomen op de meldkamer brandweer van een vreemde lucht.

Hierop werd door de meldkamer brandweer in Rotterdam de brandweer gealarmeerd, deze kwam zonder spoed ter plaatse. Ook is uit voorzorg een ambulance mee gealarmeerd ook deze kwam zonder spoed ter plaatste. Even later werden ook nog de OvD-B (officier van dienst brandweer), 2e ambulance, OvD-G (officier van dienst geneeskunde) en een AGS (adviseur gevaarlijke stoffen) gealarmeerd.

Bewoners van een appartement aan de Eendvogelsteeg in Gorinchem hadden in de ochtend al last van hun ogen en ademhaling, hier hadden ze in eerste instantie geen aandacht aan geschonken en zijn die dag weg gegaan. Hierna verdwenen de klachten ook weer. 

Bij thuiskomst kregen de bewoners weer klachten en hebben geprobeerd de woning te ventileren, na dat dit niet hielp hebben ze de brandweer gebeld. Ook is de CO melder niet afgegaan, aldus de woordvoerder van de veiligheidsregio.

De brandweer heeft enkele metingen gedaan in en rondom het huis, maar konden ook niks bijzonders aantreffen wat de klachten konden veroorzaken.

Na ongeveer 2 uur keerde de brandweer weer terug naar de kazerne.

 

 

Door REDACTIE

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *