GORINCHEM – Op woensdagavond 25 januari 2023 omstreeks 18:17 uur kreeg de politie in Gorinchem een melding van een schip in de problemen op het Paardenwater in Gorinchem.

Omstreeks 18:19 uur bleek al snel dat er een verenigingsgebouw van de hengelsport vereniging aan het Paardenwater aan het zinken was. Snel werd ook de brandweer Gorinchem gealarmeerd en ook eveneens de brandweer Meerkerk. De brandweer Gorinchem begon het water af te pompen, al snel werd duidelijk dat er 4 lekken waren in de betonnen bodem. Aan de verste zijde bleek al 90cm water binnen te staan. Hierop isde HV (hulpverleningsvoerguig) van Meerkerk gealarmeerd en kwam ook snel ter plaatse.

Samen met de 1e TS (tankautospuit) van Gorinchem hebben zij de ark leeg gepompt. Ook kwam de WTS (watertransportsysteem) van de brandweer Gorinchem ter plaatse maar die en de 2e TS van Gorinchem bleken niet meer nodig.

Tijdens dit incident heeft de politie de weg naar het Paardenwater tijdelijk afgesloten. De brandweer heeft na het pompen het lek provisorisch gedicht en is begonnen met het droogblazen van de vloer. De schade word door de vereniging zelf gerepareerd.

Door REDACTIE

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *