HARDINXVELD-GIESSENDAM – In de nacht van vrijdag 22 april 2022 op zaterdag 23 april 2022. Is er een bestuurder van een auto aangehouden nadat hij was gevlucht. 

De agenten wilden in de nacht van vrijdag op zaterdag een voertuig controleren op de A15. Direct na dat de agenten een stopteken hadden gegeven rende de bestuurder de snelweg over in de richting van Hardinxveld-Giessendam. De bestuurder was even uit het oog maar dankzij de camera’s op het station welke beheert worden door de CUR in Gorinchem was hij weer snel gevonden toen hij in zijn vlucht poging het spoor overstak en een weiland in rende. 

Helaas voor de voortvluchtende vloog op dat moment ook de politiehelikopter van de Landelijke Eenheid in de buurt. Samen met andere eenheden van het Landelijke Eenheid en enkele eenheden uit het Basisteam Drechtsteden Buiten, zochten ze naar de op de vlucht geslagen bestuurder. Vanuit de lucht werd de bestuurder in het water gespot waarna zijn locatie te achterhalen was. Met behulp van de aanwijzingen vanuit de politiehelikopter werden de agenten op de grond naar de bestuurder genavigeerd. De agenten troffen de bestuurder bibberend van de kou aan in het water. Hierna is hij uit het water gehaald en aangehouden. 

Achteraf werd ook al snel duidelijk waarom de bestuurder op de vlucht sloeg bij de controle. De bestuurder reed namelijk met een ongeldig verklaard rijbewijs en hij reedt onder invloed. Na het weigeren van de blaas- en speekseltest, is de verdachte overgebracht naar het cellencomplex in Dordrecht. 

 

Door REDACTIE

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *