De Gorinchemse brandweer is donderdagavond 19 augustus 2021 omstreeks 17:30 gealarmeerd voor een dier in de problemen bij de Buiten de Waterpoort in Gorinchem. Hier was een hondje van de stadswallen in de Duveltjesgracht gevallen.

De teckel liep met haar oppasbaasjes over de wallen toen ze plotseling de Duveltjesgracht in viel. Al snel liet ze weer van zich horen en de brandweer werd gealarmeerd. In eerste instantie werd er alleen een Tankautospuit van de brandweer opgeroepen na dat deze ter plaatse was gekomen hebben zij toch het Oppervlaktereddingsteam (ORT) opgeroepen. Een tweetal brandweermannen gingen aangelijnd aan touw naar beneden op zoektocht naar de teckel. Het riet stond zo hoog dat zelfs de brandweermannen enkele keren niet meer te vinden waren. Op zekere moment zag een van de zoekende brandweermannen de teckel lopen maar verloor haar weer uit het oog omdat de teckel er vandoor ging. Maar ze liep recht in de armen van de andere brandweerman.

De brandweer heeft de teckel weer heelhuids en onder de modder boven gekregen. Hierna is de brandweer weer retour gegaan naar de kazerne.

Door REDACTIE

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *